Bevezetés a flekkensütés rejtelmeibe
A nyár legnépszerűbb családi, baráti programja a grillezés, vagy a flekkensütés. Nézzük, mi kell ahhoz, hogy tökéletesre sikerüljön!
A flekken általában karajból készül, de napjainkban egyre divatosabb csirkemellből is. A húst alaposan mossuk meg, és egyforma szeletekre daraboljuk fel. Ha pácolva szeretnénk, a sütés előtt egy nappal pácoljuk. A pác tetszőleges, de a recept minden esetben tartalmaz borsot és fokhagymát, plusz valamilyen zöldfűszert, valamint olajat.
Ne feledkezzünk meg a flekkensütő előkészítéséről sem! Még ha tisztán tettük is el, érdemes még egyszer elmosni, mert rakódhatott rá por. A sütést akkor kezdjük, akkor láng már nem, csak parázs van, és néhány percig süssük a hús mindkét oldalát. Akkor jó, ha nem száradt ki, szaftos, de nem szabad, hogy sületlen maradjon.
A köretet készíthetjük közben is, vagy a hús elkészülte után; nagyon finom hozzá a steakburgonya, és némi saláta: uborka, paradicsom, salátalevél és egy kis fokhagyma.
Szeretne egy kis grillezést szervezni? Forduljon hozzánk, vásárolja meg tőlünk flekkensütőjét!