Skip to main content

Mi a szerepe a zománcozásnak a bográcson?

Egy bogrács legyen jó nagy, lehessen benne évről-évre ugyanolyan ízletes, nyári ételeket rotyogtatni. Jó, ha könnyű vele bánni, tartós és nem adja fel már az elején. Nem árt az sem, ha egyszerűen el lehet mosogatni és a súroló kefe sem tesz benne kárt. Ahhoz, hogy mindezt egy bogrács teljesíteni tudja, hogy megfeleljen az elvárásoknak, minőségi alapanyagból és megbízható kivitelezéssel kell készülnie.

A zománcozás különböző oxidok keverékéből áll, amikből üvegesen megszilárdult réteg, zománcréteg keletkezik. Ezt a réteget lehetőség van színezni, díszíteni is. A zománcozás a bográcsok elkészítésének az utolsó lépése, védi az ütésektől, a korróziótól és a szélsőséges hőingadozástól a főzőalkalmatosságot. A zománc három rétegből áll, az alapzománcból, a fedőzománcból és a peremzománcból, mely egyszerre védi és szépíti az edényeket.

Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, és rendeljen minőségi zománcozott bográcsokat, mire beköszönt a szabadtéri sütés-főzés ideje!

gulyásfőző bogácsok